luni, 18 februarie 2008

Consiliul National Secuiesc din Kosovo

Prezidentul Consiliului Secuiesc din Scaunul Moale Sf Gheorghe a anuntat ca saluta declararea independentei Kosovo. E la fel de adevarat faptul ca recunoasterea independentei provinciei Kosovo ar insemna o mare incurajare pentru CNS. Se pare ca mai mult de atat, la ora 17, azi 18 februarie, s-a cerut autorizarea unui miting de simpatie in Parcul Central Elisabeta din Sf Gheorghe. Am banuiala ca totusi daca vremea va fi ploioasa, mitingul se va putea desfasura in cabina telefonica din parc. Domnul Presedinte al Consiliului mai sus amintit, Benedek Barna pe numele sau, face apel la populatie sa participe avand in mana o lumanare. Si cei care nu pot veni sa o aprinda in casa, la fereastra. Adevarul este ca daca vom studia cu atentie numarul de oameni care au aprins lumanari la geam si numarul de decese de astazi vom ajunge in mare la aceeasi cifra. Dar nu conteaza, mitingul este unul care doreste sa atraga iarasi atentia asupra cererilor de autonomie a Tinutului Secuiesc. Alo, domnu' ! Nu mai bine va mutati in Kosovo cu totii? Ca acolo faceti ce doriti.

Acum intrebarea e alta: "Cum te cheama pui de DAC" ? "Benedek Barna, Maria Ta"

2 comentarii:

Anonim spunea...

Am senzaţia că trăim în ţara nimănui şi că nu suntem departe de sârbi. După cum se prezintă lucrurile, am temerea că nu vom şti să moderăm vreodată relaţia încordată cu ungurii din Transilvania. N-am nimic personal cu ei, atâta vreme cât pricep că au aterizat pe un teritoriu care nu va fi niciodată al lor, decat ca parte integrantă a României.
Când scriu că nu ne pricepem la medieri, mă refer la cei care ar fi în măsură să ia o atitudine faţă de ceea ce se încearcă în zonă uneori. Cu toate astea, ştim cu toţii ce poate poporul român. N-avem nimic cu nimeni până în clipa în care s-a depăşit măsura...
Felicitari Cristian!

cristian spunea...

Multumesc Buburuza. In alta ordine de idei nu prea am stiut niciodata sa ne descurcam cu ei. Si nu stim sa ne descurcam cu nimeni. Iti dau exemplu naivitatea, daca pot spune asa, a lui Mihai Viteazu sau iti dau exemplu ruperea relatiilor economice cu URSS si mai apoi Rusia dupa 1989. In ceea ce ii priveste pe "Scaunarii" de mai sus, fireste ca nu am nici eu nimic cu ei. Nu inteleg insa de ce atata caz de teritoriul romanesc, nu inteleg de ce copii romani sunt batuti de maghiari in tabara de la Covasna, nu inteleg, fireste, multe. Si in cazul asta nu cred ca e vorba de faptul ca am o putere de intelegere limitata. In fine, maghiarii nu au fost niciodata persecutati de romani. Iar daca ma gandesc la istoria relativ recenta, Ardealul a fost al lor intre 1940 si 1944. Ce s-a intamplat? Batai, opresiuni, ca sa nu mai vorbesc de 300 000 de deportati. Pai mai poti sa deschizi gura cand faci asa ceva?