miercuri, 20 februarie 2008

Lumeee, lume!

Au aparut rezultatele unui sondaj de opinie ATLE. Ia sa vedem rezultatele. Pentru presedintia Romaniei, in pole-position se afla Traian Basescu cu circa 39,8%. Pe locul 2 Mircea Geoana cu 18,8%. Pe 3 Gigi Becali cu 6.6% iar pe patru V.C. Tudor cu 5.9%. Daca ne referim insa la partide, in preferintele electoratului, pentru alegerile parlamentare, pe primul loc este partidul pe care presedintele si l-ar dori unic, PD-L, cu 35.6%, PSD cu 25.4% si PNL cu 12.9%. Pana aici deducem doar ca in cazul PD-L - Basescu, prezidentul impinge fortat acest partid, electoratul identificand PD-L cu Traian Basescu. Aceeasi situatie o intalnim de altfel si la PRM. In cazul PSD insa, procentele pe care le-ar castiga partidul intr-o confruntare electorala pentru Parlament ar fi mai mari decat cele obtinute de candidatul care ar reprezenta partidul, Mircea Geoana.

Partea buna dupa parerea mea este ca Basescu si PD-L pierd sustinerea electoratului. Iar celor care ar putea contrazice acest fapt le spun doar ca e un lucru normal sa se intample asa, dat fiind esecul total al Aliantei DA. In plus scaunul pus prea sus si la prea multa caldura genereaza anomalii de genul bordurilor suprapuse sau "Nu stiu mai Maria da'.. cat de impertinenta era tiganca asta imputita". Mai merita amintite: "Mai pasarica, tu n-ai alta treaba azi?" sau "bine, treci pe la mine pe la birou s-o facem". Imparate.. i-auzi la asta: Hă hă hă..!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Si p'aia de la PSD ii minteau la fel de frumos in 2004 cu sondajele. Erau cei mai buni, cei mai frumosi, cei mai destepti si mai ales PRIMII!!!

cristian spunea...

In 2004 eu zic ca era altceva. Macar ceva mai multa stabilitate, nu? Acum e un haos peste tot..