luni, 18 februarie 2008

Politia la inventar!

Dom'le.. Politia Romana din Bucuresti s-a decis sa inventarieze gropile din carosabil. Conform unui comunicat se pare ca dupa trecerea iernii, din cauza fenomenelor de inghet-dezghet, unele artere si vene ale circulatiei bucurestene au avut de suferit. Nu domnilor. Toate au avut de suferit si nu de acum. Problema e veche. Cum ar putea oare Primaria sau Politia sa ma convinga pe mine ca vreodata a facut o treaba serioasa de vreme ce si pe strazile proaspat asfaltate se inalta falnic un canal sau un semn infipt in asfalt uitat de lucratorii de la drum?

Ma intreb daca Politia se va apuca sa treaca in registru un numar pentru fiecare groapa si ma mai intreb daca Politia nu ar fi in stare sa se laude, impreuna cu Primaria, ca a micsorat cu aceasta ocazie numarul de gropi. Nu de alta dar se poate intampla ca acolo unde sunt 2-3 gropi mici apropiate sa le unim.

Mai departe se spune ca actiunea are rolul de a preveni accidentele rutiere si de a fluidiza traficul. Serios? Pai accidentele nu le putem preveni decat intr-o mica masura pentru ca probabil restul soferilor prefera sa intre singuri in pom sau in bordura numai din cauza nervilor provocati de trafic. Sau fluidizarea? Pai haideti sa vedem ce insemna fluidizare sau "defluire" cum spunea intr-un reportaj un agent mai acum citiva anisori. Merg dimineata pe Calea 13 septembrie, catre Marriott. Nimic foarte grav pana aici doar ca, incepand de la intersectia cu str Sebastian traficul se desfasoara.. prost. Adica nu se desfasoara. Daca esti baiat destept si o iei pe linia de tramvai.. sau si mai destept si o iei pe linia de tramvai de pe contrasens, ai ceva sanse sa ajungi. Caci toti care fac asta "sunteaza" sirul si intra in pole position. Astfel ca doar ei apuca sa treaca. Dupa circa 30 de minute cand apuci sa parcurgi kilometrul pana la intersectia urmatoare, cu Trafic Greu, constati ca de aici incolo totul merge bine. Totul se petrece din cauza circulatiei pe liniile de tramvai. Si colac peste pupaza, invariabil, agentii Politiei se afla in urmatoarea intersectie, cea cu Sos Panduri unde, evident, nu e nevoie de domniile lor. Asta apropo de modelul de eficienta al Politiei.

"În situaţia în care conducătorii auto, dar nu numai ei, depistează obstacole în partea carosabilă, sau alte deficienţe, care pun în pericol siguranţa circulaţiei, sunt rugaţi să ne sesizeze la telefonul 9544 sau la adresa bpr@b.politiaromana.ro". Asa se incheie comunicatul. Dar se ne raspunda si la urmatoarele: "In situatia in care conducatorii auto, dar nu numai ei, depisteaza obstacole constand in politisti care dirijeaza circulatia in timp ce alunga mustele sau alte deficiente mentale, de bun simt, borduristice sau marmuristice in cadrul Politiei Romane si mai ales a Primariei, unde pot sesiza aceste aspecte?"

Niciun comentariu: