miercuri, 20 februarie 2008

Un fleac. M-au ciuruit!

La Liceul CFR din Craiova s-a petrecut un fapt mai putin intalnit. Astfel, in urma cu ceva vreme, un elev a fost ranit in mana de catre profesorul de matematica Jane Ilie, care era si dirigintele sau. Profesorul s-a ales cu dosar penal, evident si acum ar putea fi exclus din invatamant asa cum a declarat MEDIAFAX Mihaela Suciu, consilierul personal al Ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei. In continuare: "Am vrea să ştim cum a fost posibil ca un profesor să intre în şcoală, mai mult, să meargă la ore cu un pistol, chiar dacă figurează în evidenţe ca deţinător legal al unui pistol de autoapărare cu bile de cauciuc. În acest moment, pe baza datelor pe care le avem, considerăm că gestul profesorului este incalificabil şi apreciem că sancţiunea pe care o va primi va fi maximă, mergând până la excluderea din învăţământ", a mai spus Mihaela Suciu. Cum stimata doamna consilier personal? Pana la excluderea din invatamant? Vaai.. dar nu e prea mult doamna?

In alta ordine de idei Mihaela Suciu vad ca isi exprima dorinta de a afla cum a fost posibil ca un profesor sa intre cu o arma la cursuri. Da' cum e posibil ca elevii sa intre cu droguri, de asemenea cu arme, cu telefoanele mobile deschise sau altele? Sau asta nu ati dori sa stiti? Da' cum e posibil ca un asemenea om sa poata fi profesor, unde este examinarea psihologica pe care trebuie sa o faca fiecare profesor? Sau nu stiti unde se da spaga pentru a nici nu trece pe acolo? Da' cum e stimata doamna posibil ca elevii sa fie talhariti in halul ala in curtea scolii sau a liceului? Astea-s prea sensibile si nu ati vrea sa stiti, asa-i?

Sincer, de asemenea vorbe suntem satui cu totii. Si de asemenea impertinenta si de asemenea "atitudini" luate brusc si fara a gandi. Asa e, se actioneaza doar daca presa face scandal. Altfel.. cainii latra, ursul merge. Nu vreti domnule ministru sa mergeti vreo doua saptamani in concediu cu consilierul personal? Vacanta, mare, caldura, mai o fripturica, o tuiculita, altfel vede omul viata..

Niciun comentariu: